Kawasaki

Kawasaki ligger i Stortokyo-området, ett av världens mest tättbefolkade områden med över 35 miljoner invånare, mitt i mellan Tokyo och Yokohama. Själva staden Kawasaki har drygt 1,3 miljoner invånare och är Japans nionde största stad.


K a w a s a k i  j ä r n v ä g s s t a t i o n ,  ö s t r a   i n g å n g e n   m e d   b u s s -  t e r m i n a l   b r e d v i d
 
Trots att Kawasaki är en av de tio största städerna i Japan saknar staden ett riktigt kommersiellt centrum. Detta är på grund av att Tokyo och Yokohama i princip är ihopväxta med staden och dessa två städer agerar stadscentrum även för Kawasaki. Kawasaki är den enda staden i Japan med över en miljon invånare som inte är huvudstad i en prefektur (ung. län) eftersom den ligger i prefekturen Kanagawa där Yokohama är huvudstad.
Precis som i många andra Japanska storstäder är det utrymmesbrist, och konstgjorda öar samt föflyttning av kustlinjen är lösningen även i Kawasaki.

Näringsliv

Kawasaki har flera tunga industrier och högteknologiska inrättningar. Bland de mest kända kan nämnas Nippon Oil Corporation, Fujitsu, NEC och Toshiba.

Staden Kawasaki har inget att göra med företaget Kawasaki Heavy Industries Ltd. Företaget har fått sitt namn efter grundaren Shozo Kawasaki och har sitt huvudkontor i Kobe.

Kommunikationer

Från Kawasaki går Tokyo Wan Aqua-Line, en kombinerad bro och tunnel, över Tokyobukten till Kisarazu, Chiba på östra sidan av bukten. Bron är 4,4 km lång och tunneln är 9,6 km vilket är världens längsta undervattenstunnel för bilar. Där tunneln övergår till bro har man byggt en konstgjord ö som heter Umi-hotaru.

Järnvägskommunikationerna mellan Kawasaki, Yokohama och Tokyo är mycket goda. Tunnelbana saknas inom Kawasaki och faktum är att det är lättare att ta sig in till Tokyo eller Yokohama än att resa inom staden där man är hänvisad till buss.



Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt vackra namn ♥
jag kommer tillbax ♥
E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/Hemsida ♥

Ordet är ditt :p

Trackback
RSS 2.0